Om oss

Om oss

Hej! Vi som driver den här hemsidan är föräldrar till barn med en neuropsykiatrisk funktionsvariation. Vi bedriver en ideel lekgrupp sedan år 2015, vars syfte är att erbjuda barn med NPF (diagnoser som ADHD, ADD, autismspektrumtillstånd, språkstörning och tourettes syndrom) olika fritidsaktiviteter i Sverige. Vi riktar oss mot åldrarna 1-18 år, och syskon till barn med NPF är lika välkomna som barnet med diagnos.

 

Lekgruppen fungerar så att en förälder ansöker om gratis medlemsskap på Facebook via gruppen "Tillsammans -Lekgrupp för barn och ungdom med NPF". Då blir man medlem i Sverige-gruppen som täcker hela landet. Sedan kommer vi hänvisa er till närmaste undergrupp där ni kan kan komma i kontakt med andra föräldrar i liknande situation, göras upp om att träffas IRL, samt ha koll på om evenemang publiceras, eller om en admin anordnar en lekaktivitet.

 

Med undergrupper, så menar vi olika grupper för olika landskap/län eller städer i Sverige. En logistisk funktion att känna till är att man kan vara medlem i hur många undergrupper som helst i Tillsammans. Det beror på familjens individuella behov/vardagsförhållanden.

 

Vi har över 5000 medlemmar så man kan nog säga att behovet är stort av en sådan här verksamhet. Våra lekträffar osar kärlek och gemenskap, och leder till att vi bygger kontaktnät med andra familjer med NPF över Sverige. Varmt välkomna!

Huvudadministratörer

Hej! Jag heter Jill Dahlström, är född 1985 och arbetar som medicinsk sekreterare (höger bild)  

 

Min son som är född 2009 och har adhd och autism nivå 1. Både han och jag älskar att träffa nya människor och hitta på roliga saker tillsammans med andra. När jag hittade till lekgruppen i januari 2016 blev jag så glad och kände att jag ville vara en del av att öka möjligheterna för våra unika barn att umgås på sina villkor! Jag anordnar lekträffar i Stockholm, framför allt på södra sidan. Efterhand har jag utökat mitt engagemang i lekgruppen och har nu ett huvudansvar tillsammans med Lisa.

Hej! Jag heter Lisa Edvinsson Sundberg, är född 1987, är F-3 lärare, ledamot i Attention Karlstad/Värmland, studieföreläsare, jobbar på Funktionsstöd & är grundare till lekgruppen Tillsammans (vänster bild)

 

Jag har två pojkar, varav min äldsta son (född 2012) har autistiskt syndrom och språkstörning. Jag skapade lekgruppen i nov 2015, eftersom jag tyckte att det saknades anpassade fritidsaktiviteter för npf-barn i vår närmiljö. När gruppen sedan blev större och större började Tillsammans snart erbjudas över hela Sverige. I lekgruppen är jag admin i den regionala undergruppen Värmland/Dalsland. 2018 fick jag priset "Årets vardagshjältar 2018" för Årets samverkan i Karlstads kommun, gällande nätverket Tillsammans. Förhoppningsvis kommer priset öppna flera dörrar för våra npf-barn!

 

 

 

 

"Allt startar med en idé, och att man sedan tillsammans driver skutan framåt.

No man is an island, är vårt gemensamma ledord. Vi behöver varandra och kommer mycket längre om vi arbetar tillsammans och mot gemensamma samverkansmål! 

 

Lekgruppens mål är att barn och ungdomar ska kunna bygga ett nätverk med vänner över hela Sverige, att motverka ensamhet och social isolering, och att familjen i sin helhet

(även syskonen) ska kunna träffas och lära känna

 varandra."

 

 

 

Copyright Tillsammans - Lekgrupp för barn och ungdom med NPF @ All Rights Reserved